Bel gerust
Openingstijden
Facebook

Impressies

Het is niet altijd eenvoudig om een beeld te vormen van de tuin die je zou willen hebben. Wat het makkelijker maakt is beelden te verzamelen van tuinen en plekken die je aanspreken. Waarom spreken die plekken je juist aan? Welke plekken en tuinen spreken je juist minder aan? 

In de afgelopen jaren ben ik veel tuinen en plekken gaan bezoeken die me allerlei verschillende beelden en vooral ideeën  hebben opgeleverd.

Vooral de benadering van de beplantingsstijl die in Duitsland is ontwikkeld spreekt mij erg aan, omdat het gericht is op stabiele, mooie tuinen die ruimte bieden voor de natuur. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Hermannshof in Weinheim waar volop geëxperimenteerd wordt met beplantingen.
In Japan zijn ook veel tuinen die geïnspireerd zijn door de natuur. Het interpreteren van beelden uit de natuur om vervolgens vorm te geven in een tuin is iets dat mij in de Japanse benadering sterk aanspreekt. 

Graag helpen wij u om vorm te geven aan uw plannen door hier impressies te geven van tuinen die wij hebben gemaakt en van plekken die ons inspireren. 

Topafbeelding: rivierloop in Duitsland, hoe zou je dit in een tuin kunnen interpreteren?